Deze website

Met het Joomla! content management systeem kunt u door extensies te gebruiken websites maken van verschillende types. Er zijn 5 basistypes van extensies: componenten, modules, templates, talen en plugins. Uw website bevat de extensies die u nodig heeft voor een basiswebsite, maar er zijn duizenden extensies van allerlei types beschikbaar. DeĀ Joomla! Extensions Directory is de grootste verzameling van Joomla! extensies.

 • Componenten

  ComponentafbeeldingComponenten zijn grote extensies die de meeste inhoud van uw website verzorgen. Elke component heeft 1 of meerdere "views" die bepalen hoe de inhoud wordt getoond. In de Joomla! administrator back-end zijn aanvullende extensies zoals Menus, Omleiding en de extensiebeheerders.

 • Modules

  Media-afbeeldingModules zijn kleine blokken inhoud die getoond kunnen worden in posities op een webpagina. De menus op deze website worden getoond in modules. De basis van Joomla! bevat 17 afzonderlijke modules variërend van login tot zoeken tot willekeurige afbeeldingen. Elke module heeft een naam die begint met mod_ maar bij het tonen heeft het een titel. In de beschrijving in deze sectie zijn de titels hetzelfde als de namen.

 • Templates

  Media-afbeeldingTemplates verzorgen het uiterlijk van uw website. Ze bepalen lay-out, kleuren, lettertype, afbeeldingen en andere design-aspecten die uw website uniek maken. De installatie van Joomla! bevat standaard 3 front-end en 2 back-end templates.

 • Talen

  Languages ImageJoomla! installeert in Engels, maar vertalingen van de interface, voorbeelddata en helpschermen zijn beschikbaar in talloze talen..

  Vertaalinformatie

  Als er geen taalpakket in uw taal beschikbaar is zijn instructies voorhanden om uw eigen vertaling te maken, die u beschikbaar kunt stellen aan de gemeenschap door het starten van een vertaalteam.

  Vertalingen van de interface worden geïnstalleerd door de extensiebeheerder in de administrator back-end en worden beheerd in de taalbeheerder.

  Als u 2 of meer talen heeft geïnstalleerd kunt u de taalwissel plugin en module activeren. Deze moeten altijd samen gebruikt worden. Als u meertalige inhoud maakt en uw inhoud, menu-items of modules in een bepaalde taal markeert en de de volledige instructies volgt, zijn uw gebruikers in staat een specifieke taal te selecteren via de module. Standaard zijn zowel de plugin als de module uitgeschakeld.

  Er zijn een aantal extensies beschikbaar in de Joomla! Extensions Directory die u kunnen helpen bij het beheren van talen.

 • Plugins

  PluginafbeeldingPlugins zijn kleine taakgerichte extensies die het Joomla! framework uitbreiden. Sommige zijn bedoeld voor specifieke extensies en andere, zoals tekstverwerkers worden overal in Joomla! gebruikt. De meeste beginnende gebruikers hoeven geen enkele standaardplugin van Joomla! te wijzigen.